пятница, 6 ноября 2015 г.

На уроках

Українська мова

Вчора на уроці продовжували працювати
зі звуком (і). Нагадую, що звук (і) пом'якшує попередній приголосний звук. Тому приголосний, що стоїть перд "і" завжди м'який. Саме на знання цього правила була дана самостійна робота. Невелика частина дітей повністю справилась із завданням, іще частина дітей  виконали частково правильно. І, нажаль, є діти, які допустили багато помилок. Мене це хвилює, тому, що за два місяці діти повинні засвоїти елементарні знання про звуки та їх позначнеея. У зошиті з читання написала 3 слова для звукового розбору. Прохання на вихідних попрацювати. У зошитах "Малюй-пиши" прописували велику букву І, у віршиках позначали слова-предмети, ознаки, дії. Діти уже повинні знати, які запитання ставляться до цих слів.
Слова-предмети - Що це?, Хто це?
Слова-ознаки  - Який він? Яка вона? Яке воно? Які вони?
Слова-дії - Що робить? Що робив? Що зробить?
Зошити зібрала для перевірки.

Математика

Л. Петерсон. Урок 6. Працювали над числами при дії віднімання: зменшуване, від'ємник, різниця (таблиця на с.13). Розпитайте дітей, що вони запам'ятали: якою дією знайти зменшуване і якою від'ємник? У зошиті с.15 ми не позначили, але прошу виконати цю математичну гру.
Сьогодні писали самостійну роботу. Дуже порадували мене учні своїми результатами: 6 учнів виконали роботу бездоганно, 10 учнів усе правильно обчислили, але не дуже постаралися прописати фігури та числа. Решта зробили по кілька помилок. Але помітила, що не всі знають склад числа 6.

Природознавство

Був підсумковий урок з теми "Вода". Багато учнів були активні, знають властивості води, та її значення для всього живого. Але, нажаль ряд учнів нічого не пам'ятали. Мабуть, батьки не звернули увагу на мої рекомендації у блозі. Шановні батьки, Ви самі добре знаєте своїх дітей - у кого яка пам'ять, тому самі й повинні прикладати зусилля, якщо Ваша дитина не запам'ятала чогось на уроці. Адже я детально все описую.

Сьогодні розпочали вивчення нової пісні. Слова я роздала. Прошу вивчити з ними тільки приспів, а аркуш вклеїти у зошит з читання.

Бажаю гарних вихідних!

Комментариев нет

Отправить комментарий