среда, 17 февраля 2016 г.

На уроках

Українська мова

Знайомолися із новою буквою "Ха".
Вона позначає приголосний звук. Добирали слова, у яких цей звук на початку слова, в середині слова, вкінці слова. У букварі читали сс. 96-97. Вдома, будь ласка, потренуйте дітей читати виразно. У зошиті "Малюй-пиши" опрацювали с. 50, на с. 51 виконали звуко-буквений аналіз слова ХОМ'ЯК. Звернули увагу на апостроф і на те, що буква Я тут позначає два звуки (ЙА). На ГПД списуємо колискову на с. 97 (заголовок та 4 рядочки) та визначаємо у ній слова-предмети, ознаки, дії.

Математика

Працювали у робочому зошиті. Знайомилися із числами 40 та 50. Вони двоцифрові. 40 має 4 десятки та 0 одиниць, аналогічно і число 50. Розв'язували задачу на різницеве порівняння, два рівняння (на додавання та віднімання), креслили прямокутник та знаходили його периметр. Нове! Приклади типу 15+4,18-4. Чотири - це одиниці, тому додаємо (віднімаємо) до (від) одиниць, а потім додаємо іще 10. 15+4=10+5+4=10+(5+4)=10+9=19. Такі розмірковування усні. Тому у зошиті записуємо приклади звичайно. Писали зріз (міні самостійна робота) - приклади. Більшість виконали завдання чудово, але 6 учнів допустили 1 помилку і 6 учнів - більше помилок. Прохання вдома виконати роботу над помилками у робочому зошиті. У зошиті Петерсон опрацювали урок 25.

Природознавство

Переписували контрольну роботу. Результати будуть завтра.
Знайомилися із новою групою тварин - звірі. Основна ознака звірів: вони народжуються живими та вигодовують своїх дітей молоком. Прошу розглянути із дітьми сс.82-83 у підручнику.

Комментариев нет

Отправить комментарий