понедельник, 28 марта 2016 г.

На уроках

Українська мова

Знайомилися із букво. "Є". Говорили про те, що
вона так само, як і букви "я",  "ю", позначає два звуки на початку слова, після голосного та після апострофа, та один звук після м'якого приголосного. Працювали у зошиті "Малюй-пиши" (с.64 - до кінця, хто не встиг). також працювали у Букварі: читали слова, відгадували загадки, визначали слова-предмети, ознаки, дії. Нове! Написання НЕ ІЗ СЛОВАМИ-ДІЯМИ (ОКРЕМО). Слова, близькі за значенням - до загадки у Букварі можна було дібрати слово"веселка" або "райдуга". У робочому зошиті писали букви під диктовку. Записували слова,  коментуючи орфограми. Добирали слова, близькі за значенням:
Веселка - райдуга,
літера - буква,
лан - поле.
Записували речення, визначали у ньому головні слова, перетворювали це речення у питальне:
Сашко написав гарні букви.
Хто написав гарні букви?
Для цього ми замінюємо будь-яке слово питальним словом: Сашко - хто?, написав - що зробив?, гарні - які?, букви - що? і ставимо питальне слово на початок речення.
Крім того діти познайомилися із новими словам: підмет - головне слово у реченні (про кого або прощо іде мова), присудок - головне слово у реченні (що робить підмет).
На ГПД будемо списувати 1, 2, 4 речення (с 125), у Букварі читати обидві сторінки та переказувати текст.

Математика

Перевіряла знання складу чисел 11, 12. Нажаль половина дітей забули або не повторювали склад цих чисел. Сьогодні познайомилися зі складом числа 13, склали історію по складу числа 13. Нове! Задача на 2 дії. Вони уже зустрічалися у зошиті "Петерсон", але прошу звернути увагу на оформлення та аналіз цієї задачі (я його дам у розділі "Поради батькам").
У зошиті Петерсон доробили уроки 5, 6, У. 7  №1,2. На ГПД будемо виконувати №№3,4 (У. 7).

Основи здоров'я

Вели мову про психічну та духовну складові здоров'я. Говорили про те, що кожна людина унікальна (особлива), про повагу до себе та інших. Іще - емоції та настрій людини впливає на її здоров'я. Прошу поговорити із дітьми на цю тему.

Комментариев нет

Отправить комментарий