четверг, 21 апреля 2016 г.

На уроках

Українська мова
Читали у Букварях сс.140-141. Іще раз відпрацьовували вимову слів із апострофом.
Загалом діти читали гарно. На порнеділок вчимо вірш зі с.140 (ми відпрацювали виразність та правильність у вимові). Працювали у робочих зошитах. Писали словникові слова із коментуванням (Вінниця, Київ, Південний Буг, Дніпро, Україна). У вівторок буде контрольний словниковий диктант із 15 слів. Там будуть ці слова, а також слова із вивченими орфограмами (дз, дж, ьо, йо, нн, ь, й, я, ю, є, ї, щ). Прошу на вихідних потренуватися у правильності їх написання. Писали диктант. На жаль, написали не дуже добре. Із 29 учнів, всього 5 написали на високий рівень, 8 - на середній, 2 - на низький, решта - на достатиній рівень. Найбільше проблем у охайності, написанні слів із дз, ьо, ь, початок речення. Потрібно працювати. Прошу виконати роботу над помилками у робочому зошиті, відступивши від попередньої роботи 2 робочі рядки. На ГПД будемо у робочому зошиті списувати 1-й абзац тексту на с.141, позначати слова-предмети, ознаки, дії.
Цікава математика
Відпрацьовували розв'язання вивчених задач.
 Завдання на наступний четвер.

  1. У зоопароку у двох клітках сиділо 20 мавпочок. У першій клітці - на 4 мавпочки менше, ніж у другій. Скільки мавпочок у кожній клітці?
  2. Розстав 10 стільців у кімнаті, яка має форму квадрата, так, щоб біля кожної стіни стояло по 3 стільці.
  3. Троє друзів дитинства Сергій, Микола й Олег (інженер, лікар і вчитель) зустрілися у купе поїзда. З розмови з'ясувалося, що:
  • Сергій і вчитель сиділи за одною партою;
  • інженер і Олег - любителі шахів;
  • Микола з лікарем після закінчення школи жодного разу не зустрічалися;
  • Олег з учителем працюють у одному місті. 
         Назвіть імена інженера, лікаря і вчителя.
     4. Накресли трикутник та поділи його двома лініями на 5 прикутників.

Комментариев нет

Отправить комментарий