понедельник, 19 сентября 2016 г.

На уроках

Українська мова

Продовжували працювати над темою "Перенос слів".
Головне:  слова, у яких є букви "й". "ь" переносяться так, що буква "ь" або "й" не відривається від попередньої букви (май-ка, гай-ка, ляль-ка, ля-лька), але слова, де є буквосполучення "йо", переноситься так: ра-йон, зна-йомий.
Познайомилися із новим терміном - синоніми (слова, близькі за значенням). Правило записали у зошит. Його потрібно вивчити напам'ять. Крім того учні повинні обов'язково знати такі групи синонімів:

  • буква, літера,
  • азбука, абетка, алфавіт,
  • веселка, райдуга,
  • дорога, шосе, траса, 
  • будинок, хата, квартира.
ДЗ: с. 19, в. 47, звуко-буквений аналіз (з/б ан._ слова "пролітає".

Математика

Нажаль за попередні два тижні більшість учнів показали своє неуміння рахувати, оформляти задачу. Тому на цьому тижні відпрацьовуємо ці навички. Прошу, розпитуватися дітей, як ми коментуємо все у класі, і відповідно тренуватися вдома. Більшість дітей не не зають правила про знаходження невідомих доданка (при додаванні) та зменшуваного (при відніманні). І відповідно не можуть правильно коментувати та розв'язувати рівняння. Учні забулися одиниці вимірювання (поки що, довжини) і не вміють перетворити:
15 дм = 1 м 5 дм
2 м 7 дм = 27 дм
6 дм 7 см = 67 см
24 см = 2 дм 4 см
А надалі почнуться дії між цими числами.
Завтра перевіряю знання правил та іменованихз чисел. Прошу завтра дати дітям підписані зошити (можна надрукувати) з правил. Я роздам надруковані правила, а ви повинні будете їх вклеїти у ці зошити.
У п'ятницю контрольна робота з математики у зошитах для контрольних робіт.
ДЗ: с. 15, № 64, 66, П. у. 8 № 4, 5, 9.

Цікава математика

Розпочали роботу. Завдання роздам завтра.

Комментариев нет

Отправить комментарий