вторник, 11 апреля 2017 г.

На уроках

Українська мова

Продовжували працювати над повторенням вивчених тем.
Виконували звуко-буквений аналіз слів, розбирали речення за будовою, визначали частини мови. Повторювали правила про текст, речення, іменник, прикметник, дієслово.
Крім того, працювали над будовою слова. Раніше вивчили, що до слова можна дібрати споріднені (спільнокореневі) слова. А вчора познайомилися із закінченням слова. Сьогодні дала правило про закінчення.
Закінчення - це змінна частина слова, яка служить для зв'язку слів реченні. Щоб визначити закінчення, потрібно слово змінити.
ДЗ у щоденниках.

Математика

Працювали над задачами, прикладами, рівнянням.
Завтра контрольна робота. На ній буде задача на зведення до одиниці або на "Було, взяли, залишилося" (із включенням множення). Крім того - приклади на порядок виконання дій (4 -5 дій), дії з іменованими числами, типу 4м 2дм : 7;  4м 2дм : 7дм. Особливо прошу звернути увагу на рівняння складне, яке розв'язували сьогодні. Із геометричних завданнь - накреслити прямокутник або квадрят і кількома прямими лініями поділити на кілька певних фігур.
ДЗ у щоденниках.

Літературне читання

Перевірила виразне читання віршів. Крім того, читали новий текст "Парасолька" на аркушах та виконували за ним завдання.
ДЗ: Текст виразно читати та переказувати, на аркуші виконати завдання 4.
Для тих, хто хворіє: текст можна знайти на сайті міністерства освіти "Хрестоматія для дітей 1, 2 класів" с. 69 "Парасолька"

Комментариев нет

Отправить комментарий