понедельник, 14 марта 2016 г.

На уроках

Українська мова

Знайомилися із новою літерою "Ю".
Вона позначає 2 звуки (йу) на початку слова, після голосного, після апострофа. І 1 звук (у) після м'якого приголосного. Працювали над вимовою слів із буквою "Ю", над фонематичними вправами на відчуття звуків (ЙУ).(У) у словах з  буквою "Ю". У зошиті "Малюй-пиши" працювали на с. 62 (прошу дописати цю сторінку). У робочому зошиті писали під диктовку букви, склади. Виконували звуко-буквений аналіз слів із буквою "Ю", добирали слова-родичі до слова "Поле" та позначили у них спільну частину.
Поле - польовий, полечко.
Добирали слова з  протилежним значенням:
Ранок - вечір, 
світлий - темний,
стояти - ходити.
Обвели серед них слова-предмети, ознаки, дії.
Писали словниковий диктант, виділяючи зеленим орфограми (ьо, йо, нн, я, ь, велика буква у власних назвах). У робочому зошиті нічого не пишемо, а у зошиті з читання - 3 слова (звуко-буквений аналіз)
У Букварі читали тексти "Гроші України" та "Міста України". Діти читали дуже гарно. Але переказ не питала.
Читали сс.120-121, вимовляючи чітко звуки. На ГПД віршик "Пісенька весняної води" вчимо напам'ять.

Математика

Працювали у робочому зошиті. Намалювали та вивчили склад числа 11. Прохання вдома перевірити знання своєї дитини. Малюнок у зошиті розфарбувати. Крім того розв'язували задачу на зменшення на кілька одиниць, приклади на знання складу числа 11.
Зошити Петерсон №3 зібрала. Роздала зошити Петерсон №4. Прошу вдома їх підписати за зразком. У цьому зошиті виконали Урок 1, №1, 2. На ГПД доробляємо №2 та №3.

Основи здоров'я

Вели бесіду про користування громадським транспортом. У підручнику - це сторінки 88-90. На с. 90 є запитання. Вони стосуються кількох тем  Перевірте, як ваша дитина відповість на ці питання.

2 комментария

  1. Щодо зошита " петерсон 4" - ми самi на компьютерi робимо пiдпис зошита- наклейку? Правильно?

    ОтветитьУдалить
  2. Щодо зошита " петерсон 4" - ми самi на компьютерi робимо пiдпис зошита- наклейку? Правильно?

    ОтветитьУдалить