среда, 2 октября 2019 г.

На уроках

Тиждень 5. ОСІНЬ

Теми дня:

  • Як впізнати довкілля?
  • Як живуть рослини восени?

Я досліджую світ

Ранкове коло. Діти повинні уміти привітатися із однокласниками, використовуючи форму звертання.
В понеділок вели розмову про те, які ознаки осені. Що змінилося у природі.
Сьогодні проводили екскурсію-дослідження. Досліджували зміни у рослин восени. У лупу роздивлялися листочки дерев, кущів, трав'янистих рослин.
Прийшли до висновку, що листя починає жовтіти не у всіх рослин одночасно.
Першою жовтіє на шкільному подвір'ї береза та липа.

Фізична культура

Проводилася надворі.
Виконували комплекс гімнастичних вправ. Вчилися передавати м'яч один одному руками ударом об землю. На жаль, не всі діти вміють лювити м'яч. Прошу давати можливість їм гуляти надворі із м'ячем. Це розвиває спритність, увагу, координацію рухів. Проводили естафети.

Українська мова

Буквар  с. 22
Продовжили тему "Слово". У попередні дні з'ясували, що слово - це набір звуків, яке  має певне значення. Читали слова, пов'язані із темою "Осінь". Повторювали поняття "Звук і буква", "Усне та писемне мовлення".
Крім того сьогодні досліджували слова-предмети (Хто?, Що?), слова-ознаки (Який?, Яка?, Яке?, Які?), слова-дії (Що робити?, Що зробити?).
Цеи не означає, що всі діти уже повинні зати ці поняття. Але набувати навички розрізняти, де слово означає дію. а де предмет поступово мають.
У зошиті "Малюю..." працювали на с. 20. Прошу читати віршик на с. 19.

Стіна слів

Перешлю фото у вайбері.

Математика

Працювали із числовим рядом. Додавали та віднімали 1, 2 у межах 10. Вивчили склад чисел 2, 3.
Сьогодні вперше працювали у робочому зошиті. Це зошит №1. Завтра я їх міняю на зошит №2. Продивіться їхні роботи. Якщо якась цифра не вдається, прошу на вихідних попрацювати. Робочі зошити діти повинні носити щодня разом із зошитом Петерсон.

Образотворче мистецтво. 

Сьогодні знайомилися із новим видом інтерактивної книжки "Лепбук". Разом почали її створювати. До кінця тижня похвалимося результатом.

Комментариев нет

Отправить комментарий